2013. december 21., szombat

Illatozó fenyőerdő gyurmából


       Ünnepek közeledtével a gyerekek ajándékokkal érkeznek az óvodába, és lepik meg az óvó néniket. Nem szeretném, hogy pont az én gyerekeim ne ajándékozzanak semmit a szeretett óvó néniknek, de nem gondolom, hogy feltétlenül pénzt kellene költeni ajándékra. Szerintem sokkal szebb ajándék egy óvó néninek, amit a gyerek saját maga készít. Legalábbis remélem :)
Ezért mi idén is alkottunk Ambrussal és Dorkával.


Kipróbáltuk a szóda-gyurmát. Gondoltam szép csillogó hópelyheket készítünk Dorkával, Ambrussal pedig valami komolyabbat, mert tavaly gyurma díszeket kaptak az óvó nénik.
Ambrus kinyújtotta és kiszaggatta a gyurmából a fenyőket, belenyomkodta a szegfűszegeket. Mikor megszáradt lefestette őket zöldre. A fenyőt fahéjrúdra ragasztottuk (a képen sajnos pont nem látszik), és hogy az ünnepi illat teljes legyen, a cserépbe egy narancshéjból kiszúrt csillagot is ragasztottunk. 

Nagyon jó illatuk van. Összekeveredik a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, igazi Karácsonyi illatot varázsolva.

Dorka látva, hogy Ambrus szegfűszeget nyomkod a kiszúrt formába, ő is ugyanazt akarta. Hagytam, had alkosson szabadon, így füstbe ment a szódabikarbónától csillogó hófehér hópehely terve. De így legalább a hópelyheknek is illatuk van. 



Nincsenek megjegyzések: