2014. február 12., szerda

Törpilla és Törperős - Hupikék jelmezek könnyen, olcsón

       Egy ideje a Hupikék Törpikék mese itthon a kedvenc. Mi mást is találhattak volna ki a gyerekek farsangra, minthogy Törpök lesznek. Ambrus Törperős, mert ő a kedvence, Dorka Törpilla. Örültem az ötletnek, mert nem igényel nagy beruházást egy Hupikék Törp jelmez. A törpsapka elengedhetetlen. Ezen kívül egy fehér törpnadrág és egy kék törppóló.

A törpnadrág jelen esetben egy fehér harisnya egy hupikék törpfarokkal ellátva. A póló egy egyszerű hupikék hosszú ujjú póló. Filccel rajzoltam fel Törperős tetkóját, mert ez mosáskor kijön, így a póló farsang után újra alkalmas lesz hétköznapi használatra. (Szeretem a mai "szülőbarát" festékeket, szinte minden vizes bázisú. A mi időnkben szegény szüleinknek nem volt ilyen jó dolguk, legalábbis ami a festékfoltok ruhából való eltávolítását illeti. :) )

Törpillának vettem egy kék harisnyát és szintén egy kék pólót. És ugye kell hozzá egy fehér ruha. Nyáron esküvőn voltunk, erre az alkalomra vettünk Dorkának egy fehér alkalmi ruhát. Ez lett Törpilla ruhája. Az orgazna szoknyarészt le akartam vágni, hogy Törpillásabb legyen, de Dorka ragaszkodott hozzá.A törpaspkát egy fehér pólóból vágtam ki. Az aljából szabtam, így a szegéssel nem is kellett bajlódnom.


4 megjegyzés:

Princi írta...

Nagyon édesek, ügyes vagy!

Dytke írta...

Köszönöm! :)

Törppilla írta...

Megkérdezhetem,hogy a hupikék pulcsit hol szerezted be?Már ha még emlékszel :-) ügyes vagy!

Dytke írta...

Köszönöm! Az Auchanban vettem a kék pólókat (de ennek már 4 éve :) ) Egészen véletlenül találtam pont ilyen színűt.