2012. június 26., kedd

Bővült a kupakcsapat

       Nemrég írtam egy bejegyzést a Praktika újságból megvalósított hűtőmágnes kupak állatkákról. A csapat 2 új taggal (maci és bárány) bővült.


Ambrus nagyon szereti őket. Reggelente összecseréli a fejeket, esténként pedig mindenki újra visszakapja a saját fejét :)

A kupakokat válogatva elgondolkoztam azon, hogy a fekete kupakok lehetnek kerekek. Készítettem is egy vonatot, és megálmodtam egy motort is, mert Ambrus "enyhén" motor imádó. Elmondtam neki az ötletet, és végül addig rágta a fülemet érte, hogy muszáj volt megcsinálnom :)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

a kupakok hogyan ragadnak meg?

Névtelen írta...

Á, azt hiszem rájöttem : sokáig kell száradni hagyni!:D
Egyébként nagyon jó kis figurák, tetszenek.

Dytke írta...

Köszönöm!
Igen, valóban sokáig kell hagyni száradni. Ez persze a ragasztótól is függ. Én Technokollal ragasztottam.

M. Csilla írta...

Kedves Edit!
A Praktikát én is olvastam, és elhatároztam, hogy meg is csinálom a kicsi lányomnak ezeket a kupaklényeket. Most jött el a ideje. Már régebb óta tarsolyban van a te bejegyzésed is, mert megtetszettek a "kiegészítő" figurák. A maci már kész van, a többiek színes kupakok gyűjtésére várnak (mi csak kék kupakot termelünk).
Köszönöm a bejegyzést!

Dytke írta...

Kedves M. Csilla!

Nagyon örülök, hogy tetszenek a figurák, és hogy hasznodra vált a bejegyzésem.
Ha gondolod, küldj majd képet az elkészült kupaklényeidről. Kiteszem ide a blogba.

Névtelen írta...

Nagyon cukik. Leírnátok, hogy milyen sorrendben kell ragasztani? Mármint a mágnes pont akkora a hátán mint a kupak átmérője? És utána jön a filc, utána a kupak?

Dytke írta...

Köszönöm!
Nem filcből, hanem dekorgumiból készültek, de filcből is tökéletesen meg lehet csinálni. A mágnes mérete attól függ, mekkora a figura. Én kb. Harmad akkora mágnest ragasztottam rá, mint az alap. És igen, célszerű először a mágnest felragasztani, utána a kupakot.