2011. október 13., csütörtök

Megint Bogyó és Babóca

Nemrégiben írtam egy bejegyzést, arról,  hogy hogyan készítettem Bogyó és Babóca kirakót Ambrusnak.

Nos, mivel Ambrus már egy ideje kérlelget, hogy csináljam meg a másik kettőt is, nem volt mit tenni: elkészült újabb kettő.

Az elsővel csak egy-két napig játszott, hamar feledésbe merült. Kicsit el is szomorodtam, hogy mégsem volt olyan jó ötlet, mint hittem. Aztán mikor újra elővette, és kérte a másik kettőt, megnyugodtam :) Amióta megvan mind a három, minden nap játszik velük.
Mivel egy tábla kirakása 3 évesen már nem kihívás, ezért kombinálja őket. Kiválogatja, hogy kinek van csak háza, kinek van teáskannája is és kinek van még házikója is. Egy sajátos szisztéma szerint rendezi el őket a táblákon.
Vagy éppen bohóckodik, és direkt mindegyiket rossz helyre teszi. 3 táblánál már ehhez is gondolkodnia kell :)

Örülök, hogy mégiscsak megérte időd fordítani a kirakók elkészítésére, mert látom, hogy szívesen játszik vele. Talán az átlátszó ragasztószalagnak köszönhetően lesz annyira tartós, hogy Dorka is megörökli majd őket.


Ötlet:
A kirakók társasjátékként is használhatók pont úgy, ahogy a Bogyó és Babóca Képkereső társasjátéka.

Lottó - Minden játékos kap egy táblát. Az egyik játékost kinevezik játék vezetőnek. A játék vezető a képeket képpel lefelé maga elé teszi, majd egyenként húz és a képet felmutatja a játékosoknak. Az kapja a kártyát, akinek a táblájára tartozik. Az a játékos nyer, akinek először telik meg a táblája.

Memory - Minden játékos kap egy üres táblát. A képeket fejjel lefelé fordítva helyezzük el az asztalon. Az első játékos húz egy képet. Ha az ő táblájára tartozik, elhelyezi rajta. Ha nem, visszafordítja. Azután a következő játékos húz, majd a következő, és így tovább sorban mindenki. Az nyeri a játékot, akinek hamarabb megtelik a táblája.



Figyelem!
Az így készített játék kizárólag saját felhasználásra készíthető! Értékesítése szerzői jogokat sért!

Nincsenek megjegyzések: