2011. november 14., hétfő

Adventi naptár szalaghímzett Karácsonyfa mintával

Tudtad, hogy az Adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években?

Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap azt kérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig.

Gerhard idő múlásával felnőtté válva üzleti vállalkozásba kezdett, az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásba kezdett. Az első csokoládét rejtő adventi naptárnak nagy sikere lett, azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat a gyerekek számára, megédesítve a várakozás időszakát.

Én is készítek Adventi naptárat, és ahogy néhány hete ígértem, elkészült a szalaghímzett Karácsonyfával díszített naptár.A mérete 24x84 cm, a zsebek 7x7 cm-esek. A kis zsebekre a számokat textilfestékkel festettem fel. Két füllel lehet felakasztani. Akár egy gyerek vállfára is akasztható. Kézzel, kíméletesen szappanos vízben mosható.

Nincsenek megjegyzések: