Ugrás a fő tartalomra

🍁 Őszi horgolási leírás – horgolt levelek, gesztenyék és tobozok az otthonodba 🍂

   Az ősz a természet egyik legszínesebb időszaka: a fák aranyba, rozsda- és mélybordó árnyalatokba öltöznek, a parkokban pedig ropognak a levelek a talpunk alatt, az avar illatáról nem is beszélve.
 Sokáig észsre sem vettem a szépségét. Az évszakök közül csak a nyarat szerettem, mert nagyon fázós vagyok. De aztán idővel nem tudtam nem észrevenni az ősz csodás színeit, hogy jól felöltözve az őszi napsütésben is nagyon melengető egy séta a természetben. Azóta valahogy nem tudok ellenállni a varázslatos színeknek és nem tudom otthagyni a szebbnél szebb leveleket. A mosolygó gesztenyék is valahogy mindig beugranak a zsebembe. Zöldövezetben lakom Budapest szélén, sétatávolságra egy erdőtől, ahova rendzseresen járok furtni, így különösen nehezített terep ez számomra 😀


Sajnos az összegyűjtött levelek pár nap alatt kiszáradnak, könnyen elmorzsolódnak, veszítenek a színükből is, így nem sokáig tudunk gyönyörködni bennük.

Ilyenkor jönnek jól a horgolt őszi dekorációk! 🧶 Egy-egy horgolt levél, gesztenye vagy toboz sosem szárad el, és évről-évre, újra meg újra előveheted őket. Ezekkel a kis kézműves díszekkel varázslatos, meleg hangulatot teremthetsz az otthonodban.

Ősszel, főleg most, hogy esős, szeles lett az idő a  horgolás remek kikapcsolódás is. Amikor kint esik az eső, és bekuckózol egy csésze forró teával, igazán jó érzés elmerülni a fonalak között. Miközben horgolsz, nemcsak alkotsz, hanem pihensz is – és közben megszületnek az egyedi, kézzel készült őszi díszeid.

Ha szeretnéd te is kipróbálni, kérd el tőlem az őszi horgolási leírást! Megmutatom, hogyan készíthetsz horgolt leveleket, gesztenyéket, makkokat, gombát, tököt és tobozokat lépésről lépésre. 🍂

Az őszi horgolt dekorációk nemcsak tartósak, hanem szívvel-lélekkel készülnek – így az ősz melege egész évben veled maradhat. 💛



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Törpilla és Törperős - Hupikék jelmezek könnyen, olcsón

       Egy ideje a Hupikék Törpikék mese itthon a kedvenc. Mi mást is találhattak volna ki a gyerekek farsangra, minthogy Törpök lesznek. Ambrus Törperős, mert ő a kedvence, Dorka Törpilla. Örültem az ötletnek, mert nem igényel nagy beruházást egy Hupikék Törp jelmez. A törpsapka elengedhetetlen. Ezen kívül egy fehér törpnadrág és egy kék törppóló. A törpnadrág jelen esetben egy fehér harisnya egy hupikék törpfarokkal ellátva. A póló egy egyszerű hupikék hosszú ujjú póló. Filccel rajzoltam fel Törperős tetkóját, mert ez mosáskor kijön, így a póló farsang után újra alkalmas lesz hétköznapi használatra. (Szeretem a mai "szülőbarát" festékeket, szinte minden vizes bázisú. A mi időnkben szegény szüleinknek nem volt ilyen jó dolguk, legalábbis ami a festékfoltok ruhából való eltávolítását illeti. :) ) Törpillának vettem egy kék harisnyát és szintén egy kék pólót. És ugye kell hozzá egy fehér ruha. Nyáron esküvőn voltunk, er...

Horgolt Pihe a Bogyó és Babóca sorozatból

            Akinek 2-3 éves kisgyereke van biztosan ismeri Bartos Erika nagy sikerű Bogyó és Babóca meséit. Ha még nem ismeri, akkor majd megismeri :) Az én gyerekeim is nagyon szerették, ezért én is ismerem szinte minden szereplőjét. Örültem, amikor megkerestek, hogy készítsem el horgolva Pihét egy két éves kislánynak, Elizának a születésnapjára. A kész figura15 cm magas lett. A haját nem csupán cérnaszálakból készítettem, mert féltem, hogy hosszú távon "kihullana" a haja egy két éves kislány birtokában. Ezért inkább egy sort horgoltam félpálcákkal.

Só-liszt gyurma Karácsonyfa díszek

      Előző években a Karácsonyfánkra minden díszt feltettünk, amit az évek során kaptunk, felhalmoztunk. Idén úgy határoztunk, hogy piros-arany-barna színbe öltöztetjük a fát. A piros és arany színű Karácsonyfa díszeket só-liszt gyurmából készítettem.     A gyurmát 0,5 cm vastagra nyújtottam, süteménykiszúróval szaggattam, szabad kézzel festettem. A Mikulásoknak mindkét oldala egyforma, hogy a fán bármelyik oldalról is nézzük, szemből legyen a Mikulás.   Így készítem a gyurmát: só és liszt 1:1 arányban, annyi víz, amennyit felvesz. Jól formázható, nem ragacsos massza lesz így. Tipp: Nem egyszerűen kiszárítom a gyurmákat, hanem picit megsütöm, ezáltal nem laposak, hanem kicsit domborúak lesznek. Talán látszik a képen is. Ha durvább sóval dolgozom, akkor előtte kevés vízben felolvasztom, hogy a nagyobb sókristályok miatt ne legyen szemcsés a gyurma. Légmentesen becsomagolva a hűtőben hosszú hónapokig eláll. H...