2013. szeptember 22., vasárnap

Angry Birds babzsákfotel (ingyen leírással)


     
       Azt hiszem az Angry Birds játék dühös madarait szinte mindenki ismeri Korábban már készítettem Angry Birds mini babzsákokat. Egy barátnőm kérdezte meg, hogy babzsákfotelnek is meg tudnám-e varrni, mert a kisfiának biztosan nagyon tetszene.

Formája ugyanolyan, mint a mini babzsákoknak (leíráshoz kattints ide).
Mérete 80 x 70 cm.


Anyagszükséglet:

  • 80 cm (140 cm széles) erős vászon a fotelnek
  • 90 cm (140 cm széles) erős vászon a huzatnak
  • 40 cm-es erős zipzár
  • 30 cm tépőzár
  • maradék fekete, fehér és sárga anyag a madár szemének és csőrének
  • 100 l polisztirol gyöngy (ekkora és ennél kisebb kiszerelésben aukciós oldalakról szerezhető be, 250 l-es kiszerelésben pedig szigetelőanyagokat forgalmazó cégeknél)


Ekészítése:
  1. A félbehajtott fotel anyagot a leírás szerint összevarrjuk kihagyva a zipzár helyét. A tartósság miatt mindig 3-szor varrom át. Bevarrjuk a zipzárat is.
  2. A huzatra sűrű cikk-cakk öltéssel felvarrjuk a szemeket és a csőrt, majd az egyik oldalát (ezt is 3-szor) összevarrjuk úgy, hogy az anyagszélek nem érnek össze, az egyik 10 cm-re kilóg. A kilógó szél két rövidebb végét háromszög alakban levágjuk és a kilógó rész szélét beszegjük. Ezután a kilógó részt félbe hajtjuk hosszában és levarrjuk, rávarrjuk a 3 db 10-10 cm-es tépőzár egyik oldalát, majd szemben a fotel oldalára a másik hármat.
  3. A fotelt megtöltjük a polisztirol gyönggyel és ráhúzzuk a huzatot. Nem fog belemenni az egész 100 l polisztirol gyöngy. A maradékot tegyük félre, mert használat közben a kis golyócskák összetömörödnek, és után kell majd tölteni.


 


Nincsenek megjegyzések: