2012. december 12., szerda

Adventi délelőtt

       A lakóhelyünkön december 2-án egy helyi egyesület Adventi délelőttöt szervezett, immár második alkalommal. Lehetett Adventi koszorút készíteni, és kézműveskedni gyerekekkel: Karácsonyfa díszt készíteni, nemezelni stb. Mi is aktívan részt vettünk a rendezvényen, a gyerekeknek is nagyon tetszett. Még a 19 hónapos Dorka lányunk is aktívan alkotott apa segítségével.
Ezek a szép díszek születtek:

4 éves Ambrus alkotása

19 hónapos Dorka alkotása
 Egy karton korongra öntapadós tapétát ragasztottak (a ragasztós része van kifelé), ebbe ragasztgatták bele a gyerekek a magokat, hópelyheket, konfettiket. Az üres helyet mákkal, lenmaggal, búzadarával szórták le, hogy ne ragadjon.
Az instruktor, akivel készítettük mintadarabnak olyat csinált, amiben csak hópelyhek voltak mákkal körülszórva. Nagyon mutatós volt.

Készítettünk üstököst is: egy újságpapír darabot golyóvá gyúrtunk, belecsomagoltuk egy sárga rugalmas krepp papír négyzetbe, összekötöttük és hozzákötöttünk még sárga  és narancssárga krepp papír szalagot. Ha feldobod, miközben zuhan, olyan mint az üstökös. A gyerekek örömmel dobálták.
 
És végül életemben először nemezeltünk. Nagyon élveztem. Már egy ideje fontolgatom a dolgot, hogy beruházok némi nemezre és kipróbálom ezt a technikát, de ezidáig nem érett még meg bennem teljesen az elhatározás. Most, hogy volt alkalmam kipróbálni, azt hiszem a legközelebbi hobby bolt látogatás alkalmával be is szerzem a hozzávalókat :)
A munka nagy részét Ambrus végezte, örömmel pacsmagolt a szappanos vízzel :) A mintát közösen találtuk ki. Ilyen lett a végeredmény:
 
 
Azt még nem találtuk ki, hogy mi lesz a funkciója, kép lesz belőle, vagy valamire rávarrjuk vagy hasonló. Egyenlőre várja a sorsát. Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom.

Nincsenek megjegyzések: