2012. március 30., péntek

Húsvéti társasjáték nem csak Húsvétra

  
 Igaz, hogy a Húsvét tavaszi ünnep és ilyenkor inkább a szabadban vagyunk már gyermekeinkkel, de vannak borongós, szeles, esős napok, amikor nem-, vagy csak kevés időt tudunk a szabadban tölteni. A kis örökmozgókat viszont ilyenkor is le kell foglalni valamivel. A 3 éves és annál idősebb korosztály számára ideális ilyenkor a társasjáték.
Ez a társasjáték a 3-4 éveseknek szól. A játékidő kellően rövid ahhoz, hogy a legkisebbek figyelmét is lekösse, a játékszabály pedig egyszerű és könnyen érthető.


Az elkészítése is egyszerű, gyors és olcsó.

Amire szükséged lesz:
  • színes dekorgumi (vagy színes karton)
  • ragasztó,
  • lapmágnes (elhagyható)
  • levegőn száradó gyurma és festék (a dobókockához)
Elkészítés:
  1. Tetszőleges figurákat készítünk dekorgumiból.
  2. A tojások helyére kis mágneslapocskákat ragasztunk.
  3. 5 különböző színből 4-4 tojást vágunk ki, és a tojások hátuljára is ragasztunk mágneslapocskákat.
  4. A mágneslapocskák elhagyhatók. Csak azért raktam rá, mert az apró kezek könnyen lelökik a meglévő tojásokat az újabb felhelyezése közben. A mágnes ott tartja őket, így a játék nem szakad meg azzal, hogy a tojásokat rendezgetjük a helyükre :)
  5. A levegőn száradó gyurmából készítünk egy kis kockát dobókockának és a tojásokkal megegyező színű köröket festünk a kocka 5 oldalára. A 6. oldala fehéren marad.

Játékszabály:

A játékot 2-4 személy játszhatja.

Minden játékos választ egy tojásgyűjtő figurát. Az első játékos dob, amilyen színt dobott olyan színű tojást helyezhet el a tojásgyűjtő figurán. Ezután következik a következő játékos, majd a következő és így tovább.  Csak különböző színű tojások gyűjthetők. Két egyforma színű tojás nem lehet egy figurán. Aki olyan színt dob, amilyen tojása már van, az kimarad és a soron következő játékos dob. Aki fehéret dob, szintén kimarad. A játékot az nyeri, aki először gyűjti össze mind az öt tojást.

Nincsenek megjegyzések: