2012. március 30., péntek

Húsvéti társasjáték nem csak Húsvétra

  
 Igaz, hogy a Húsvét tavaszi ünnep és ilyenkor inkább a szabadban vagyunk már gyermekeinkkel, de vannak borongós, szeles, esős napok, amikor nem-, vagy csak kevés időt tudunk a szabadban tölteni. A kis örökmozgókat viszont ilyenkor is le kell foglalni valamivel. A 3 éves és annál idősebb korosztály számára ideális ilyenkor a társasjáték.
Ez a társasjáték a 3-4 éveseknek szól. A játékidő kellően rövid ahhoz, hogy a legkisebbek figyelmét is lekösse, a játékszabály pedig egyszerű és könnyen érthető.


Az elkészítése is egyszerű, gyors és olcsó.

Amire szükséged lesz:
  • színes dekorgumi (vagy színes karton)
  • ragasztó,
  • lapmágnes (elhagyható)
  • levegőn száradó gyurma és festék (a dobókockához)
Elkészítés:
  1. Tetszőleges figurákat készítünk dekorgumiból.
  2. A tojások helyére kis mágneslapocskákat ragasztunk.
  3. 5 különböző színből 4-4 tojást vágunk ki, és a tojások hátuljára is ragasztunk mágneslapocskákat.
  4. A mágneslapocskák elhagyhatók. Csak azért raktam rá, mert az apró kezek könnyen lelökik a meglévő tojásokat az újabb felhelyezése közben. A mágnes ott tartja őket, így a játék nem szakad meg azzal, hogy a tojásokat rendezgetjük a helyükre :)
  5. A levegőn száradó gyurmából készítünk egy kis kockát dobókockának és a tojásokkal megegyező színű köröket festünk a kocka 5 oldalára. A 6. oldala fehéren marad.

Játékszabály:

A játékot 2-4 személy játszhatja.

Minden játékos választ egy tojásgyűjtő figurát. Az első játékos dob, amilyen színt dobott olyan színű tojást helyezhet el a tojásgyűjtő figurán. Ezután következik a következő játékos, majd a következő és így tovább.  Csak különböző színű tojások gyűjthetők. Két egyforma színű tojás nem lehet egy figurán. Aki olyan színt dob, amilyen tojása már van, az kimarad és a soron következő játékos dob. Aki fehéret dob, szintén kimarad. A játékot az nyeri, aki először gyűjti össze mind az öt tojást.

2012. március 26., hétfő

Húsvéti bárány mini babzsákok


       A közelgő Húsvét jegyében a csibék és tyúkanyók után elkészültek ezek a vidám báránykák.
A mini babzsák kiváló gyerekjáték. Csak add egy gyerek kezébe, és nézd meg mit művel vele! :) Akár nagyobb, akár kicsi. A 11 hónapos Dorka lányunk korábban csak bögyörgette, nézegette a mini babzsákokat. Ma már vidáman dobálja. Ül, feldobja, majd felveszi, újra eldobja. Viszonylag sokáig eljátszik vele. A 3,5 éves Ambrus célbadobósat játszik velük, vagy csak úgy feldobja és megpróbálja elkapni. Vagy egymásnak dobáljuk. Legutóbb öten, (4 felnőtt és Ambrus) nagyon jól szórakoztunk, miközben 5 babzsákot dobáltunk egymásnak. :)

 

2012. március 22., csütörtök

Húsvéti tyúkanyók és kiscsibék (leírással)

       Megszülettek legújabb mini babzsákjaim a Húsvét jegyében.
A tyúkok ötlete nem az enyém, az interneten találtam. Ők ihlették a Karácsonyi, az újévi és az Angry Birds babzsákokat is.
Viszont az, hogy műanyag granulátummal töltöm meg őket, az már saját ötlet. Így lettek húsvéti dekoráció mivoltuk mellett játékok is.

Remek játszótársak gyermekek számára, akik szívesen dobálóznak vele. A legkisebbek szeretik fogdosni, ami a műanyag granulátumnak köszönhetően jó hatással van érzékszerveik (leginkább a tapintás) fejlődésére.

A felnőttek számára a fogdosása kiváló stressz levezető.

Szemei hímezve, így egészen pici gyermekeknek is adható. Mérete pont megfelelő az apró kezecskéknek. Mérete: 8 cm x 8 cm, súlya 40g

Hasznos tulajdonságuk, hogy mosógépben 30 C-on moshatók, ami gyermekek használata esetében igen praktikus.

Ha elkészítenéd, az elkészítés menetét képekkel illusztrálva itt találod. (Az oldal tetején a jobb nyíllal tudsz tovább lépni.)

2012. március 9., péntek

Virág Nőnapra papírból

       Tegnap előtt este apa kitalálta, hogy Ambrus vigyen valamit az óvónéniknek Nőnapra az oviba. Ambrus a virágok ragasztása mellett döntött.
Kiválasztotta a színeket, én kivágtam, ő pedig szépen felragasztgatta őket. Nagyon lelkes volt. Végül még "Ambi betűket" (igaz, fejjel lefelé írja őket, de még csak 3,5 éves :) ) is írt rá, hogy az óvó- és dadus nénik tudják, hogy tőle kapták.

Reggel izgatottan topogott az ajtóban, hogy mikor viheti már be és adhatja át őket. Kicsit zavarba is jött, de nagyon édes volt. És büszkén mesélte, hogy ő egyedül ragasztotta :)

Az óvónénik persze nagyon meg voltak hatódva.


2012. március 6., kedd

Virág ami sosem hervad el - hűtőmágnes

       Szeretem a gyöngyöt. Sokmindent lehet fűzni belőle: ékszert, állatot, növényeket.
Leginkább virágokat szeretek fűzni. (Legalábbis mostanában.) Vannak igazán bonyolult virágok, de ez a csokor nagyon egyszerű, pár perc alatt elkészül.
Ebből a pár szál virágból hűtőmágnes lett. Minden nap tavaszt hoz a konyhába.